Itsemyötätuntoinen mieli

Itsemyötätuntoinen mieli

98.00

Helmi- maaliskuu 2018 18.00-19.30

Pilots Helsinki / Korkeavuorenkatu 2

Kurssilla syvennymme itsearvostukseen ja itsemyötuntoisemman asenteen kehittämiseen. Jokaisella tapaamiskerralla saat uutta tietoa ja syvennät ymmärrystäsi. Painotus on kuitenkin itsemyötätunnon harjoittamisessa.

 

BOOK

Quantity:
BOOK

Onko sinulla taipumusta suhtautua liian kriittisesti omiin epäonnistumisiin ja puutteisiin? Vertailetko itseäsi toistuvasti muihin?

Tavoitteiden ja päämäärien asettaminen korkealle vie meitä eteenpäin, mutta samalla on hyvin tärkeää, että olemme armollisia ja myötätuntoisia itsellemme. Perfektionismi johtaa ahdistukseen ja alhaiseen itsearvotukseen, kun taas joustava mieli ja itsemyötätunto vie meitä lempeästi kohti tavoitteitamme.

Yksi maailman johtavista myötätuntotutkijoista Kristen Neffin mukaan itsemyötätunto rakentuu kolmesta ydinelementistä, jotka ovat ystävällinen suhtautuminen itseen, yleisen inhimillisyyden tunnustaminen ja tietoinen läsnäolo. Näiden elementtien avulla on mahdollista lievittää kriittisiä ja soimaavia itseen kohdistuvia ajatuksia ja tunteita sekä opetella olemaan ystävä itselleen. Itsemyötätunnon vaikutus tulee erityisesti esiin vaikeuksia kohdatessamme. Itseen kohdistuva myötätunto on tehokas keino hankkia terve tunne-elämä ja kokea tyytyväisyyttä elämäänsä. 

Kurssilla syvennymme itsearvostukseen ja itsemyötuntoisemman asenteen kehittämiseen. Jokaisella tapaamiskerralla saat uutta tietoa ja syvennät ymmärrystäsi. Painotus on kuitenkin itsemyötätunnon harjoittamisessa. Opit miten voit jatkaa itsemyötätuntoa kehittäviä harjoituksia kotona muun muassa stressinsäätelykeinona.

26.2 Itsemyötätunto hyvinvoinnin tukena

- Mitä itsemyötätunto on ja mitä se ei ole?

- Mikä on itsetunnon ja itsemyötätunnon ero?

- Itsemyötätunnon antaminen ja vastaanottaminen

- Itsemyötätunnon vaikutus jaksamiseen

5.3 Itsemyötätunto suorituksen tukena

- Itsekriittisyydestä itsemyötätuntoon; Itsekriittisyyden kanssa työskentely

-  Itsemyötätunto psykologisen turvallisuuden lähteenä

-  Itsemyötätunto itseluottamuksen lähteenä

12.3  Itsemyötätunto tunnesäätelytaitona

- Tunnesäätelyjärjestelmä aivoissa

- Itsemyötätuntotaidot ja niiden vaikutus autonomiseen hermostoon

- Itsemyötätunnon merkitys vuorovaikutussuhteissa

Kurssin ohjaajana toimii sertifioitu urheilupsykologi ja suoritusvalmentaja Anna Andersen. Hän yhdistelee valmennuksissaan perinteistä psyykkistä valmennusta ja uudempia kolmannen aallon terapioita, kuten tietoisuustaitoa, hyväksymis- ja omistautumisterapiaa ja myötätuntosuuntaista terapiaa, sekä neurotieteitä.

Annan kurssilta saatua palautetta:

"Jäi lämmin, positiivinen tunne ja todella voimaantunut olo: en ole yksin ajatusteni kanssa vaan muillakin on näitä haasteita. Ihana aamupäivä. Sain energiaa ja virtaa koko kevääseen ja työkaluja loppuelämään. Jatkan harjoituksia ja mindfulnesia."

"Paljon positiivisia ajatuksia. Erinomainen luennoitsija - valoisa, positiivinen ja inspiroiva! Jäi hyvä olo."

* Minimi osallistujamäärä 10hkl.